Atelier Suntem mici Școala Gimnazială Teasc

Preșcolarii din grupul țintă au participat la atelierul „Suntem mici, dar recunoaștem semne grafice“. Atelierul vizează domeniul „Limbă și comunicare“ și are ca scop recunoașterea de către copiii preșcolari a literelor mari de tipar, punându-se accentul pe memorarea vizuală a acestora. Copiii din grupa mare au reușit să asocieze semnele grafice cu literele ce formează anumite cuvinte.
Totodată, atelierul a avut ca scop și dezvoltarea capacității motrice la copiii preșcolari, cu precădere a motricității fine - acele abilități care implică uzul fin al musculaturii, care controlează mâna, degetele.
Concret, în cadrul activității, fiecare copil a extras câte 5 dopuri și le-a înșurubat la „gâtul“ sticlei de sub litera respectivă. În continuare copiii a spus un cuvânt care începe cu litera respectivă, cuvânt care a exprimat un animal, un fruct sau o legumă.
Image
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2020 Și eu învăț! - Proiect european