ATELIERULUI DE PICTURĂ NECONVENȚIONALĂ
Tablou de toamnă

În cadrul proiectului Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj, s-a desfășurarea Atelierului de pictură neconvențională, cu tema Tablou de toamnă, la Școala Gimnazială Teasc, din localitatea cu același nume. În cadrul atelierului au fost prezenți copii din grupul țintă, cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, conform tabelului de prezența.

La început s-a purtat o discuție despre anotimpul toamna: ce culori predomină toamna, cum arată copacii, cum sunt frunzele, cum este vremea, ce fac animalele în această perioadă etc. În continuare elevii au primit câte o planșă, frunze de diferite modele și mărimi, acuarele, pensule, borcane cu apă. Folosind tehnica amprentării, fiecare elev a aplicat culori sau amestecuri de culori pe câte o frunză, la alegere. După aceea au aplicat frunza cu partea colorată pe planșa primită. Operațiunea s-a repetat cu frunzele alese, fiecare realizând un tablou după propria inspirație.

În cadrul acestui atelier s-au urmărit ca elevii să învețe:

– caracteristici ale anotimpului toamna;

– să decoreze utilizând tehnica amprentării;

– să formuleze răspunsuri la întrebări, pe o temă dată;

– să selecteze materiale potrivite temei date.

 

Image
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2021 Sieuinvat.ro - toate drepturile rezervate