În cadrul proiectului Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj, s-a desfășurat Atelierului de Origami la colegiul tehnic de industrie alimentară, Craiova, atelier la care au participat copii din grupul țintă, cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani.
 
Activitate principală a primului atelier a fost dedicată istoriei Origami, a legendelor legate de această frumoasă artă, dar și realizării unor lucrări simple, cu scopul de a familiariza copiii cu tehnicile de bază ale plierii hârtiei. S-au realizat, în funcție de vârsta copiilor, figurine ce reprezentau: cățeluși și pisicuțe – copiii din clasa I, respectiv clasa a II-a, iepurași, respectiv ursuleți – copiii din clasa a III-a, respectiv clasa a IV-a.
 
În final, fiecare copil a primit un desen cu chipul unui leu și fâșii colorate de hârtie. Cu ajutorul tuburilor de lipici și folosindu-și fiecare imaginația, coama leului a „devenit“ tridimensională.
 
Atelierul a vizat următoarele competențe:
– însușirea termenului origami și a unor informații despre această tehnică;
– stimularea imaginației, creativității, îndemânării;
– aprecierea propriilor lucrări și ale altora.
Image
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2021 Sieuinvat.ro - toate drepturile rezervate