Atelier: „A venit toamna“
Preșcolarii din grupul țintă au întâmpinat toamna cu voie bună și ateliere de creație. Micuții s-au distrat alături de facilitator și au realizat, din hârtie împăturită sau mototolită, un ciorchine de strugure.
Activitatea s-a adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani și a început cu jocuri senzoriale:
Sunetele toamnei. Jocul s-a desfășurat în perechi. Ambii copii au închis ochii și, ţinându-se de mână, s-au întreabă unul pe altul ce se aude: o pasăre, o mașină, vântul printre crengi, cum cade o frunză, un fâlfăit de aripă, un telefon etc.

 Mirosurile toamnei. Tot cu ochii închiși, copiii au fost încurajați să descopere lumea olfactiv. Ei au răspuns la întrebări de tipul: „Ce puteți mirosi?“: scoarța unui copac; pământul umed; fumul din coșurile caselor. Copiii au descris lumea din jurul lor folosindu-se doar de miros.
.
 Povestiri dramatizate. Dintr-o castană și două frunze se confecționează o marionetă, o floare poate fi o prințesă, o frunză lunguiață – regele etc. Copii au fost încurajați să continue o poveste cu un început sugerat.
Copiii au fost încurajați să observe natura, să adune frunze și să realizeze diferite colaje cu acestea.
Image
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2021 Sieuinvat.ro - toate drepturile rezervate