Atelier de Teatru forum Teasc

Creativitate, improvizație, dar și multă voie bună...Au fost câteva dintre ingredientele de care elevii de gimnaziu s-au bucurat la atelierul de teatru forum. Copiii au aflat ce este teatrul forum, dar și care sunt asemănările și deosebirile dintre acesta și teatrul clasic.
Dup ce s-au familiarizat cu aceste noțiuni, cinci dintre participanți au pus în scenă piesa O dimineață în pădure. Trei opresori – Lupul, Vulpoiul și Vulturul și doi opresați – Iepurașul și Veverița au pus în scenă piesa a cărei temă este opresiunea celor slabi şi nevinovaţi de către cei puternici şi ignoranţi. Ceilalți participanți la atelier, Spect-Actorii, au urmărit piesa și au ales momentul potrivit în care să intervină și să schimbe cursul poveștii.
La finalul activității a avut loc o discuție în care au fost identificate momente din viața copiilor când ei au fost opresați, când au fost martori la astfel de incidente și cum au reacționat sau intervenit.
Image
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2020 Și eu învăț! - Proiect european