Preșcolarii s-au distrat și au învățat, în luna ianuarie, în cadrul atelierului „Grădinița prietenoasă“. Activitatea s-a desfășurat în cadrul a două ateliere:
 Atelierul 1 – „Ce urme ascunde poteca?“- atelier ce vizează domeniul psihomotric urmărind coordonarea și controlul mișcărilor corporale, mobilitatea generală și rezistența fizică, abilitățile motorii și de manipulare de finețe, ca și elemente de cunoaștere, legate mai ales de anatomia și fiziologia omului. Activitățile desfășurate de preșcolari implică mișcare corporală, competiții între indivizi sau grupuri, având ca scop dezvoltarea abilităților psihomotorii, o mai bună suplețe, forță, rezistență sau ținută, abilități ce se dezvoltă gradual, prin experiență și prin implicarea celor mici în diverse jocuri de mișcare.
Scopul atelierului:
     – dezvoltarea motricității grosiere;
     – dezvoltarea senzorio-motorie.

S-a folosit ca material tip „poteca“ un carton pe care s-au lipit amprente de mânuțe și piciorușe.

 Atelierul 2 – „Suntem mici, dar recunoaștem semnele grafice“- a vizat, în primul rând, domeniul limbă și comunicare, având ca scop recunoașterea de către copiii preșcolari a literelor mari de tipar, punându-se accentul pe memorarea vizuală a acestora. Copiii din grupa mare au reușit să asocieze semnele grafice cu literele ce formează anumite cuvinte.
Atelierul a avut ca scop și dezvoltarea capacității motrice la copiii preșcolari, cu precădere a motricității fine (acele abilități care implică uzul fin al musculaturii, care controlează mâna, degetele).
Modul de desfășurare a activității: copiilor li s-au prezentat literele alfabetului, ca semne grafice și li s-a explicat ca fiecare cuvânt începe cu o anumită literă.Pe măsuțe au fost puse mai multe desene, iar copiii au recunoscut imaginile care desemnat cuvinte care începeau cu o anumită literă.
Image
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2021 Sieuinvat.ro - toate drepturile rezervate