Sustenabilitate

Activitatile recreative non-curriculare de tip scoala dupa scoala, care reduc segregarea intre copii in scolile cuprinse in proiect, educatia in vacanta si consilierea si orientarea educationala vor contribui la realizarea proiectului, cu ajutorul P1. De asemenea, pagina web dedicate proiectului va fi actualizata inca cel putin 6 luni de la finalul proiectului, de catre solicitant.

In cadrul planului de diseminare si sustenabilitate, activitatile proiectului, realizate pentru reducerea parasirii timpurii a mediuluieducational si a segregarii intre copii, vor fi diseminate ca exemple de buna practica in intreaga regiune de dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Modelul va fi utilizat in viitoare proiecte de catre cei doi parteneri.
Proiectul contribuie la dezvoltarea sustenabila a resursei umane din invatamant din judetul Dolj. Astfel, investitia in capitalul uman –
formarea si motivarea cadrelor didactice – vor contribui, de asemenea, la continuarea activitatilor cu copiii si dupa finalizarea proiectului si la continuarea colaborarii dintre unitatile scolare din mediul urban si din mediul rural.
Din punct de vedere financiar si material, resursele materiale achizitionate in timpul proiectului vor fi administrate si gestionate astfel incat sa fie utilizate in continuare, in viitoare activitati si proiecte. Materialele achizitionate prin proiect vor ramane in gestiunea partenerului care le-a utilizat pe perioada proiectului si la dispozitia unitatilor scolare participante la proiect.

Descriere/Valorificarea rezultatelor
Anterior depunerii proiectului au fost incheiate 11 acorduri intre organizatia solicitanta si 11 unitati de invatamant din judetul Dolj. Aceste colaborari vor continua si dupa finalizarea proiectului. In plus, colaborarea dintre cei doi parteneri ai proiectului va continua si dupa finalizarea pr,cf plan sustenabilitate. La sf pr,solicitantul si partenerul vor actualiza continutul site-ului. partenerul vor continua sa produca in fiecare an teste de lectura si sa ofere elevilor aceste teste. Se va continua utilizarea si dezv chestionarelor privind motivatia pt progres si antrenarea in diferite act de tipul concursurilor scolare si metode specifice de autocontrol emotional in perioada examenelor si aconcursurilor scolare. Progr de consiliere si orientare a elevilor va continua sa se dezvolte prin extinderea de parteneriate la nivelul altorjudete si regiuni.
De asemenea si parteneriatele si colaborarile deja incheiate vor continua si dupa finalizarea implementarii, dupa cum urmeaza:
1.colab intre gradinite si familiile copiilor, pt a duce la educatie solida, la form unor deprinderi si bune practici de relationare si comunicare, dezvoltarea unor atitudini pozitive fata de problemele educative ale prescolarilor
2.colaborare intre gradinite, scoli, politie, educator sanitar.

Transferabilitatea rezultatelor
In cadrul planului de diseminare si sustenabilitate, activitatile proiectului, realizate pentru reducerea parasirii timpurii a mediului
educational si a segregarii intre copii, vor fi diseminate ca exemple de buna practica in intreaga regiune de dezvoltare Sud-Vest Oltenia.
Proiectul va genera un efect pozitiv pe termen lung,prin cresterea calitatii programelor educationale din invatamantul prescolar si scolar. Comunicate de presa,web-site-ul si materialele de asigurare a promovarii pr vor avea rol de difuzare si diseminare a rezultatelor si vor constitui un support pentru replicarea activitatilor pr,la nivelul altor parteneriate. Diseminarea rezultatelor pr va permite aplicarea rezultatelor obtinute pentru a extinde la o scara mai larga beneficiile,rezultatele putand fi transferate la diferite niveluri: sectorial,regional,local,institutional. In cadrul act diseminare a rezultatelor pr vor fi invitati atat reprezentanti ai institutiilor de invatamant din regiune care nu sunt cuprinse in proiect. Dupa finalizarea proiectului Solicitantul intentioneaza sa extinda activitatile la un numar mai mare de elevi,din alte scoli din tara si la urmatoarele generatii de elevi prin accesarea FSE,prin noi proiecte. Prin implementarea pr,ne asteptam sa obtinem cresterea performantelor scolare si reducerea abandonului scolar. Solicitantul si Partenerul 1vor avea in vedere, dupa finalizarea proiectului, popularizarea rezultatelor obtinute si stabilirea de legaturi cu alte unitati de invatamant interesate in utilizarea modelului propus prin proiect,actiune care se va realiza folosind atat resursele material si financiare proprii,cat si FSE prin noi proiecte.
Image

 

Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

INVESTESTE IN OAMENI!

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
© 2021 Sieuinvat.ro - toate drepturile rezervate