În perioada 26-31 august, în localitatea Slănic Moldova, județul Bacău, s-a desfășurat tabăra organizată în cadrul proiectului Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj. Unul din atelierele care s-au desfășurat în tabără cu elevii din grupul țintă a fost cel intitulat „Pictură neconvențională“.

Scopul atelierului: dezvoltarea abilităților artistice și recunoașterea unor specii de arbori și de plante din flora de deal și de munte.

Prima ședință desfășurată a avut ca titlu Zâna Pădurii. S-au folosit două tehnici de realizare a lucrărilor:

 · Desenarea cu creioane colorate a unui profil de fată cu ochii deschiși sau închiși, pe coală, în centru-dreapta

· Pictură în acuarelă cu frunze – se aleg frunze de diferite mărimi și forme și se pictează pe față cu degrade-uri de roșu-portocaliu-galben-verde. Se pun frunzele cu fața pictată pe coală și cu coada spre chipul fetei. Se presează bine frunzele până se transferă culoarea pe hârtie. Se îndepărtează frunzele, se așteaptă să se usuce culorile. (părul personajului realizat cu frunzele care au fost pictate pe o parte, apoi culoarea a fost transferată pe hârtie, prin presare manuală).
Opțional, se decorează lucrarea cu un chenar pictat/desenat sau cu amprente de frunze.
Image
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2021 Sieuinvat.ro - toate drepturile rezervate