Comunicare eficientă pentru un climat educațional propice învățării

Experții și formatorii Asociației Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (IDEE) și profesorii din grupul țintă al proiectului „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj” au finalizat cursul de formare „Comunicare eficientă pentru un climat educațional propice învățării”.

Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj

- Educație în vreme de pandemie -

Experții din proiectul Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj s-au adaptat la condițiile impuse de pandemia de Covid-19. Astfel, pe durata stării de urgență impusă de autorități, ei au propus elevilor din grupul țintă activități precum turul virtual al celor mai mari muzee din România, dar și o serie de ateliere nonformale.

Tabără pentru elevi

În paralel cu workshop-urile profesorilor, 100 de elevi, din clasele IV-IX din cele 11 unități de învățământ care formează grupul țintă al proiectului Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj, vor participa în perioada 26 august – 2 septembrie, la o tabără organizată în stațiunea Slănic Moldova (județul Bacău). Participanții au fost atent selectați pe baza rezultatelor obținute la Evaluarea finală din iunie, suținută la limba și literatura română și la matematică. Toți participă pentru prima dată la o tabără școlară. Ei vor beneficia de cazare cu pensiune completă, dar și de un program variat de activități educativ-instructive menite să le testeze cunoștințele și să le dezvolte personalitatea prin îndemânare și abilități.

Ledership pentru un învățământ de calitate

300 de profesori și manageri școlari din județul Dolj vor participa în perioada 26 august – 1 septembrie la o conferință ce va avea loc la Slănic Moldova, județul Bacău. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj, contract

Școala de vară, o șansă la o vacanță activă pentru copiii defavorizați

Majoritatea elevilor așteaptă cu nerăbdare vacanța de vară. Unii știu deja la ce excursii și tabere vor participa, când se vor duce la bunici, își fac planuri cu prietenii și familia... Dar, există și o altă categorie, destul de numeroasă, pentru care vacanța înseamnă doar că nu au lecții și ...atât. Este vorba de acei copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, lăsați în voia sorții, care provin din medii devaforizate și care, cel mai adesea, în lipsa unui sprijin real și a unei motivații puternice, sunt predispuși la abandonul școlar.

S-a lansat proiectul "Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj"

Promovarea accesului egal la învățământ, pentru reducerea și prevenirea părăsirii
timpurii a mediului educațional este unul dintre obiectivele proiectului „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj" lansat azi de Institutul pentru
Dezvoltarea Evaluării în Educație (IDEE) și Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2021 Sieuinvat.ro - toate drepturile rezervate
X