În cursul lunii ianuarie, copiii au avut de rezolvat fișe de lucru cu titlul " Familia mea".
Obiectivele vizate au fost:

1. Identificarea membrilor familiei
2. Corespondență între animale și puii acestora
Echipa de experți a proiectului Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj, a participat la desfășurarea activității „Grădinița prietenoasă“ la Școala Gimnazială Braloștița, din localitatea cu același nume.

Activitatea a fost structurată în două etape:
• Etapa 1, de tip joc de socializare, intitulată „Cine ești tu?“, a urmărit dezvoltarea socio-emoțională și dezvoltarea limbajului și a comunicării. Competențele vizate au fost: inițierea interacțiunilor pozitive cu copii de vârstă apropiată.
• Etapa 2, intitulată „Acesta sunt eu“, a urmărit: dezvoltarea socio-emoțională a copiilor, dezvoltarea capacității și atitudinii de învățare, dar și dezvoltarea cognitivă și cunoașterea lumii.

Fiecare copil a primit câte o fișă, fire de bumbac, hârtie creponată, carioci, creioane colorate și lipici. După ce și-au observat chipul în oglindă, au desenat pe fișa respectivă ochii, nasul gura, sprâncenele și genele. Părul l-au realizat prin lipirea firelor sau a hârtiei creponate. La sfârșit, fiecare copil și-a prezentat propria lucrare.
Competențele vizate de această etapă au fost: dezvoltarea conceptului de sine; manifestarea unor competențe prosociale, de acceptare și respectare a diversității.
Image
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2021 Sieuinvat.ro - toate drepturile rezervate