Biblioteca vie, Cetate

Atelier Biblioteca vie – Călătorie pe tărâmul cărților
Elevii din grupul țintă al proiectului „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj“ s-au pregătit pentru vacanța de vară în cadrul unor ateliere menite să încurajeze lectura. Atelierul „Biblioteca vie- Călătorie pe tărâmul cărților“a propus elevilor și preșcolarilor activități adaptate nivelului de dezvoltare specific fiecărei vârste.
Astfel, preșcolarii au desenat personajul de poveste preferat, elevii de la clasa pregătitoare au colorat planșa Mica Sirenă, cei de clasele I-II și-au pus creativitatea la treabă și au continuat povestea dată de organizatori, elevii de clasele III-IV i-au scris o scrisoare lui Mowgli, simpaticul personaj din „Cărțile Junglei“, iar colegii mai mari, de la gimnaziu, au avut de creat un joc pe baza unei lecturi propuse de organizatorii atelierului.
Scopurile activității includ stimularea interesului pentru lectură, dezvoltarea imaginației și a memoriei (vizuale și auditive) și testarea înțelegerii unui text literar.
Image
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2019 Și eu învăț! - Proiect european