Elevii din ciclul gimnazial au descoperit, în luna ianuarie, ce se află în interiorul unui vulcan, care sunt mecanismele erupției vulcanice în cadrul atelierului Ingeniozitate și inovație prin experimente. Elevii au folosit, pentru experiemente, materiale aflate în cămară, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, oțetul alimentar și coloranții alimentari.
Tot în cadrul acestui atelier, elevii au aflat cum pot stinge un incendiu cu ingrediente din bucătărie: bicarbonat de sodiu și oțet alimentar.
La final, elevii au completat un chestionar.
Echipa de experți a proiectului Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj, a participat la desfășurarea activității „Grădinița prietenoasă“ la Școala Gimnazială Braloștița, din localitatea cu același nume.

Activitatea a fost structurată în două etape:
• Etapa 1, de tip joc de socializare, intitulată „Cine ești tu?“, a urmărit dezvoltarea socio-emoțională și dezvoltarea limbajului și a comunicării. Competențele vizate au fost: inițierea interacțiunilor pozitive cu copii de vârstă apropiată.
• Etapa 2, intitulată „Acesta sunt eu“, a urmărit: dezvoltarea socio-emoțională a copiilor, dezvoltarea capacității și atitudinii de învățare, dar și dezvoltarea cognitivă și cunoașterea lumii.

Fiecare copil a primit câte o fișă, fire de bumbac, hârtie creponată, carioci, creioane colorate și lipici. După ce și-au observat chipul în oglindă, au desenat pe fișa respectivă ochii, nasul gura, sprâncenele și genele. Părul l-au realizat prin lipirea firelor sau a hârtiei creponate. La sfârșit, fiecare copil și-a prezentat propria lucrare.
Competențele vizate de această etapă au fost: dezvoltarea conceptului de sine; manifestarea unor competențe prosociale, de acceptare și respectare a diversității.
Image
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2021 Sieuinvat.ro - toate drepturile rezervate