Grădinița prietenoasă - Scoala Gimnaziala „Eufrosina Popescu“, Botosesti-Paia

În cursul lunii ianuarie, copiii au avut de rezolvat fișe de lucru cu titlul " Familia mea".
Obiectivele vizate au fost:

1. Identificarea membrilor familiei
2. Corespondență între animale și puii acestora
În luna octombrie 2018, echipa de experți a proiectului Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj, a participat la desfășurarea activității „Grădinița prietenoasă“ la Școala Gimnazială „Eufrosina Popescu“, din localitatea Botoșești-Paia.

Activitatea a fost structurată în două etape:

· Etapa 1, de tip joc de socializare, intitulată „Cine ești tu?“, a urmărit dezvoltarea socio-emoțională și dezvoltarea limbajului și a comunicării. Competențele vizate au fost: inițierea interacțiunilor pozitive cu copii de vârstă apropiată.

· Etapa 2, intitulată „Acesta sunt eu“, a urmărit: dezvoltarea socio-emoțională a copiilor, dezvoltarea capacității și atitudinii de învățare, dar și dezvoltarea cognitivă și cunoașterea lumii.

Fiecare copil a primit câte o fișă, fire de bumbac, hârtie creponată, carioci, creioane colorate și lipici. După ce și-au observat chipul în oglindă, au desenat pe fișa respectivă ochii, nasul gura, sprâncenele și genele. Părul l-au realizat prin lipirea firelor sau a hârtiei creponate. La sfârșit, fiecare copil și-a prezentat propria lucrare.

Competențele vizate de această etapă au fost: dezvoltarea conceptului de sine; manifestarea unor competențe prosociale, de acceptare și respectare a diversității.
Image
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2020 Și eu învăț! - Proiect european