Curs formare cadre didactice: Comunicare eficientă pentru un climat propice învățării
În cadrul cursului „Comunicare eficientă pentru un climat propice învățării“ participanții au fost împărțiți în 11 grupe, fiecare grupă fiind formată din 25 de profesori din unitățile de învățământ partenere ale proiectului.
Prima grupă deja și-a însușit noțiunile teoretice ale cursului. Comunicare eficientă pentru un climat propice învățării a reprezentat pentru majoritatea cursanților imboldul de a descoperi în primul rând comunicarea cu sine și, din acest punct de vedere, comunicarea cu ceilalți. Profesorii au identificat conceptul de comunicare eficientă, barierele ce pot apărea în comunicare, tipurile de climat şcolar, din perspective managementului instituţional, dar și cum să gestioneze situațiile de criză. În plus, participanții au fost provocați să aplice noțiunile teoretice în diverse activități individuale sau de grup: jocuri, fișe de lucru și proiecte. Toate au reprezentat doar câteva repere esențiale în reorganizarea viitoarelor ore de curs cu elevii, activități care să devină atractive pentru copii, care să prezinte interes din partea acestora pentru implicare și obținere de rezultate, dar și care să elimine absenteismul și abandonul școlar.
Activitatea cursanților este monitorizată de experții și formatorii implicați în proiect.
O echipă de experți va monitoriza în perioada următoare activitatea fiecărui cursant al primei grupe și, în același timp, va oferi suportul necesar implementării proiectelor didactice în fiecare din cele unsprezece școli înscrise în proiect.
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2021 Sieuinvat.ro - toate drepturile rezervate